23 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Burgemeester huldigt junior Cyber Agents

Woensdag 15 juni was een bijzondere dag voor Qamar, ‘Vinkje’ en Kai. Zij werden door burgemeester Jules Bijl officieel gehuldigd tot junior Cyber Agent van onze gemeente. De afgelopen weken speelden zij het online spel Hackshield over veilig internetten en scoorden de meeste punten. De 9-jarige Qamar werd met 25.830 punten eerste, gevolgd door ‘Vinkje’ -die liever anoniem blijft- met 24.180 punten. De 11-jarige Kai werd met 17.800 punten derde.

Kinderen en jongeren zitten steeds vaker op internet en social media. Vaak zijn ze zich niet bewust van de online gevaren die ze lopen. Daardoor zijn ze een makkelijke prooi voor computercriminelen.

Jules Bijl: “We willen dat kinderen in onze gemeente zo goed mogelijk worden voorbereid op het internet en zich bewust zijn van mogelijke gevaren die daar schuilgaan. Daarom hebben we vanaf 7 februari meerdere keren op basisscholen en in de kranten een oproep aan alle kinderen in onze gemeente gedaan om HackShield te spelen. Op 24 mei hebben we gekeken wie de meeste punten tot dan toe hadden gescoord. In totaal deden toen 245 kinderen uit onze gemeente mee.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com