23 april 2024

Rijswijk – Wethouder Brederodeschool wint de Afvalrace

De Wethouder Brederodeschool uit Rijswijk heeft de Afvalrace 2022 heeft gewonnen. Deze basisschool is een van de vijf basisscholen in Rijswijk die dit schooljaar met een aantal klassen fanatiek aan de Afvalrace heeft meegedaan. Wethouder Mark Wit reikte deze middag de Helden van Rijswijkwisseltrofee uit aan de winnaar.

Vijf Rijswijkse basisscholen deden mee aan de Afvalrace 2022: de Petrusschool, Wethouder Brederodeschool, De Voorde, Montessori Parkrijk en de Rehobothschool. Deze scholen hebben voor de Afvalrace tijdelijk een gebied in de buurt van de school geadopteerd. De leerlingen hebben het hele schooljaar ervoor gezorgd dat er in hun gebied geen snippertje afval blijft rondslingeren.

Mensen van de Rijswijkse Zwerfafvalbrigade bezoeken regelmatig dat gebied om te kijken hoe schoon het blijft. Soms laat de Zwerfbrigade van tevoren weten dat ze langskomen, maar dat doen ze niet altijd. Ze willen namelijk zeker weten dat de leerlingen van de vijf scholen ook echt het gebied schoon willen houden. Dat levert namelijk punten op voor de Afvalrace. Ook hebben de leerlingen in de afgelopen weken punten gescoord tijdens het slotevent op het schoolplein met leuke spellen zoals de afvalscheidingsstormbaan, de afvalmemory en het levend zwerfafvalkwartet.

De Wethouder Brederodeschool is als winnaar uit de bus gekomen. De leerlingen nemen de Helden-van Rijswijkwisseltrofee over van de Petrusschool, die vorig jaar de Afvalrace won. Wethouder Mark Wit (Openbare Ruimte) is blij dat leerlingen van Rijswijkse basisscholen zich willen inzetten voor zwerfafval. “Jong geleerd is oud gedaan”, zegt hij. “Met de Afvalrace kun je bergen verzetten. Leerlingen ruimen het zwerfvuil allemaal netjes op in het gebied waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Het verbaast hen ook hoeveel troep er achterblijft. Je ziet al duidelijk het verschil. Nu de gebieden mooi schoon zijn, wordt er toch minder afval gedumpt. En dat maakt deze wedstrijd zo relevant, we creëren hiermee bewustwording om samen zwerfvuil te bestrijden.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com