26 april 2024

Den Haag – Stadspenning voor ondernemer Peter Streng

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadspenning toegekend aan de ondernemer P.A. Streng. Hij ontvangt deze bijzondere onderscheiding voor zijn grote inzet voor het bedrijfsleven in het centrum van Den Haag. Gedurende ongeveer twintig jaar was de heer Streng voorzitter van de ondernemersvereniging en de BIZ – van ‘Bedrijveninvesteringszone’ – City Center.

Deze BIZ richt zich op een gedeelte van de binnenstad. Zelf heeft de heer Peter Streng een tabaks- en souvenirwinkel in de Vlamingstraat. Als voorzitter behartigde hij met zijn collega-bestuurders de belangen van de ondernemers uit het omliggende gebied. Het gaat hierbij om een onbezoldigde functie.

De heer Streng ijverde steevast voor een goede onderlinge samenwerking. Door gezamenlijk op te trekken, kan meer worden bereikt dan wanneer iedereen zijn eigen weg bewandelt, luidt daarbij de achterliggende gedachte. Onder meer onderhield de heer Streng het contact met de gemeente en andere partijen.

In 2010 ontving de heer Streng als blijk van waardering voor zijn inspanningen al eens de zogeheten Bofferd, een onderscheiding van de Binnenstad Ondernemers Federatie (BOF).

De heer Streng staat bekend om zijn enthousiasme en zijn grote betrokkenheid. Om gezondheidsredenen heeft hij besloten om het voorzitterschap van de BIZ City Center neer te leggen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com