16 april 2024

Zuid-Holland – VVD: ‘Draagvlak cruciaal voor stikstofplannen’

Gezonde natuur én perspectief voor de landbouw. Dat is voor de VVD in Zuid-Holland de enige mogelijke uitkomst van de situatie waarin Nederland en de twaalf provincies zijn beland door de stikstofproblematiek.

Voor die uitkomst is draagvlak bij lokale (agrarische) ondernemers cruciaal. “Boeren willen weten of er nog toekomst is voor hun familiebedrijf dat vaak al honderd jaar bestaat. Voor het beroep dat ze met hart en ziel én met liefde voor de natuur uitvoeren”, zegt VVD-fractievoorzitter Erwin Hoogland. “Daarom vragen ze van de politiek: wees eerlijk, wees transparant, wees rechtvaardig en geef perspectief. Ze willen echt samen met ons aan de slag om eruit te komen.”

In dat laatste ziet de VVD een groot deel van de oplossing. Hoogland: “Onze boeren staan wereldwijd bekend om hun innovaties. De lijst met goedgekeurde innovaties wordt nu opgeschoond. Dat is prima. Maar dan moeten vernieuwingen waarvan is aangetoond dat ze effect hebben, ook snel aan die lijst kunnen worden toegevoegd. Wij willen daar een spoedprocedure voor.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com