22 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Coming out day

Elk jaar laten we met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day zien dat in de gemeente Leidschendam-Voorburg iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt.

Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. En dat we elkaars verschillen respecteren.

Nu hees wethouder Floor Kist samen met van vertegenwoordigers van diverse organisaties de inclusieve regenboogvlag op het gemeentehuis.

Onder meer de Raad van Kerken, het COC Haaglanden, Politie, Sport en Welzijn, Woej en de Adviesraad Sociaal Domein waren erbij. Daarnaast de middelbare scholen Veurs Voorburg en leerlingen van de Gender-Sexuality Alliance van het Gynasium Novum. Daarna was er ruimte voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Leidschendam-Voorburg is sinds 2012 een regenbooggemeente. Als Regenbooggemeente ontwikkelen we beleid voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTQI+’s). We zetten ons actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTQI+’s.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com