18 april 2024

Den Haag – Gezocht: Jonge pioniers die de stad willen vergroenen

Minibosjes aanplanten, insectenhotels bouwen en klussen in buurtparken; de jonge vrijwilligers van IVN Stadsvergroeners hebben dit jaar veel werk verzet.

Het doel: meer natuur in de stad en daarmee bijdragen aan meer biodiversiteit. De plannen voor komend jaar zijn ambitieus. Daarom zoeken de IVN Stadsvergroeners meer jonge pioniers in Zuid-Holland die hun mouwen willen opstropen.

Jonge mensen willen graag actief bijdragen aan de natuur, maar ze weten soms niet waar ze precies moeten beginnen. De IVN Stadsvergroeners maken het voor alle jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar mogelijk om actief aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door Tiny Forests (minibosjes) te planten. Maar ook door andere natuurklussen, workshops en buitenactiviteiten uit te voeren en te organiseren.

Een groene opleiding of achtergrond is niet nodig. ‘Het is leuk om met gelijkgestemden samen te komen en buiten aan de slag te gaan om bij te dragen aan de biodiversiteit in de stad’, zegt Mark van der Kolk (30), lid van het Kernteam van de IVN Stadsvergroeners. ‘Het is laagdrempelig, vrijblijvend en bovenal erg gezellig!’

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com