28 maart 2024

Den Haag – Grote integrale handhavingsactie op Scheveningen

Op donderdag 11 augustus vond er een grote integrale handhavingsactie (IHA) plaats op Scheveningen. De acties vonden plaats op het water, het strand, in de duinen, in de haven en op de boulevard. Dit was de derde integrale handhavingsacties van het seizoen.

Deze en andere handhavingsacties worden sinds vorig jaar (in hogere mate) uitgevoerd in het kader van Actieplan Scheveningen. Dit plan is vorig jaar samen met bewoners en ondernemers opgesteld met als doel: het tegengaan van de overlast die vooral bij mooi weer wordt ervaren. Het gaat dan onder andere om overlast van jongeren die drank, drugs of lachgas gebruiken. Ook illegaal kamperen, straatracen (geluidsoverlast motoren/auto’s), parkeeroverlast, fietsen op de boulevard, havenzwemmen en straatintimidatie zorgen voor irritaties.

Sinds vorige zomer zijn de gemeente en haar partners, zoals de politie, brandweer en de HTM, keihard aan het werk om de maatregelen van het actieplan succesvol uit te voeren. Het uitgangspunt, ook bij de handhaving, is dat iedereen welkom is, zolang hij zich maar ‘gedraagt’. En hoewel er nog veel te verbeteren valt, zijn er steeds meer aanwijzingen dat de situatie verbetert. De integrale en andere gerichte handhavingsacties dragen hier zeker aan bij.

Tijdens deze integrale handhavingsactie werkten de gemeente Den Haag samen met politie, Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, Rijksbelastingdienst, HEIT, NVWA, Stedin, HTM, Inspectie Leefomgeving en Transport, Agentschap Telecom, Omgevingsdienst Haaglanden en de brandweer om de problemen in het gebied aan te pakken. Er waren meer dan 150 mensen op de been.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com