23 april 2024

Zoetermeer – Zoetermeer viert 60 jaar New Town

Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending toen zij werd aangewezen als groeikern (new town) van Den Haag. De stad kreeg de opdracht om de hoge woningnood op te lossen. Vanaf dat moment groeide Zoetermeer uit van een dorp met 10.000 inwoners tot een echte stad met inmiddels 126.000 inwoners. Dit jaar is dat 60 jaar geleden. Iets om bij stil te staan en te vieren met de stad! Van architectuurwandelingen, lezingen, tentoonstellingen en een cultuurprijs, tot een drone- en lasershow, een congres en een symposium. Beleef Zoetermeer 60 jaar New Town en ontdek wat er te doen is via www.zoetermeerisdeplek.nl/60jaarnewtown.

Dompel je onder in de historie en architectuur van Zoetermeer
In 60 jaar is Zoetermeer flink veranderd. De verschillende wijken weerspiegelen prachtig de architectuur en stedenbouwkundige idealen van de tijd waarin deze gebouwd werden. Vaak liep Zoetermeer daarin voorop met allerlei experimentele projecten. Een groot aantal lokale organisaties, zoals het Historisch Genootschap Oud Soetermeer, het ArchitectuurPunt Zoetermeer, de Schatbewakers en de Rijksbouwmeester organiseren lezingen, excursies en tentoonstellingen.

Zij laten je zien waarom Zoetermeer zo’n bijzondere nieuwe stad is. Kijk voor data en tijden van de activiteiten op de www.zoetermeerisdeplek.nl/60jaarnewtown. Ook Open Monumentendag in Zoetermeer op 10 en 11 september staan volledig in het teken van 60 jaar New Town.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com