16 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Wijk Voorburg ‘t Loo klaar voor de toekomst

De openbare ruimte in wijk Voorburg ‘t Loo is klaar voor de toekomst. In ’t Loo in Voorburg is het afgelopen jaar hard gewerkt aan groot onderhoud in de Strabolaan en 8 omliggende straten. Zo is onder andere een nieuw rioolgemaal gebouwd, de riolering vervangen door een gescheiden rioolstelsel en een deel van de bestaande speelplek aan de Strabolaan (achter de supermarkt) vernieuwd. Vandaag vierde de gemeente samen met de omwonenden dat het werk is afgerond.

Marcel Belt, wethouder openbare ruimte, plantte daartoe vanochtend een struik in de Prinses Irenelaan: “Vergroening draagt bij aan een prettigere buurt. Het is niet alleen mooier, maar het verkleint ook de kans op wateroverlast bij extreme regenbuien omdat de grond waarin planten en bomen staan, regenwater opvangt. Daarom planten we daar waar mogelijk meer groen in heel de gemeente. Samen met de rioleringswerkzaamheden die zijn gedaan, is de buurt nu beter voorbereid op de toekomst en de grillen van het veranderende klimaat.”

Voordat begonnen is aan de werkzaamheden, is het rioolgemaal aan de Strabolaan vervangen. Eerst is het nieuwe gemaal geheel onder de grond gebouwd, waarna het oude gemaal gesloopt werd. Ook vroeg de gemeente inwoners in de buurt naar hun wensen voor kleinschalige aanpassingen in de openbare ruimte. Naar aanleiding daarvan worden dit najaar meer bomen en planten geplant op het terrein waar het oude rioolgemaal stond. Daar heeft de gemeente al een flora- en faunatoren geplaatst als nieuw onderkomen voor de gewone dwergvleermuis. Deze had namelijk zijn broedplaats in het oude gemaal dat gesloopt werd. De flora- en faunatoren kan ook gebruikt worden door vogels en insecten. Hiermee draagt het project ook bij aan herstel van de biodiversiteit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com