25 april 2024

Den Haag – Keukens van Transvaal officieel geopend

Gezond eten voor € 0,83 (83 eurocent) per persoon: tv-kok Rudolph van Veen liet donderdag 8 september zien dat het kan. In de officieel door wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) geopende ‘Keukens van Transvaal’ bereidde Van Veen hoogstpersoonlijk een verantwoorde Haagse hap voor de kleine beurs.

De bekende televisiekok maakte bovendien gebruik van lokale ingrediënten, die daags ervoor door wethouder Kavita Parbhudayal en regiodirecteur Renata Brabander van Rabobank (een van de partners van de Keukens van Transvaal) samen met wijkbewoners op de Haagse Markt waren gekocht. De maaltijd was dan ook hartstikke Haags dankzij Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse en Nederlandse groenten en kruiden op een bedje van gebakken zilvervliesrijst. Tip van Rudolph van Veen: “Kook altijd met zilvervliesrijst in plaats van witte rijst; veel gezonder en net zo goedkoop”.

‘Keukens van Transvaal’ is gevestigd in Juliana Plaza in het hart van de wijk, waar sociaal ondernemer Atalay Celenk met veel elan de scepter zwaait. De keukens zijn een ontmoetingsplek waar diverse culturen samenkomen om te koken, te praten, elkaar te leren kennen en meer te weten te komen over gezonde voeding voor een schappelijke prijs.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com