4 maart 2024

Wassenaar – Extra energietoeslag huishoudens lager inkomen

De overheid heeft besloten om de energietoeslag te verhogen naar € 1.300. Huishoudens die al € 800 energietoeslag hebben ontvangen krijgen automatisch € 500 extra uitgekeerd in september. Hiervoor hoeven zij niets te doen. Inwoners waarvan de aanvraag nog in behandeling is, ontvangen bij toekenning direct € 1.300. De energietoeslag is nog aan te vragen tot en met 30 november 2022.

Wethouder inkomen Caroline Klaver-Bouman: “De afgelopen periode hebben we gebruikt om het landelijk beleid om te zetten naar lokale uitvoering. Hierdoor kunnen we nu de extra energietoeslag uitbetalen. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de energieprijzen zullen dalen. Kijk waar u energie kunt besparen en neem als het nodig is contact op met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij contact met uw energieleverancier.”

Om recht te hebben op de toeslag, is er een maximaal inkomen dat een huishouden mag verdienen. De hoogte van dat inkomen verschilt per situatie. In onderstaande tabel worden voorbeelden gegeven van netto inkomens per maand per situatie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com