26 april 2024

Wassenaar – Ook deze winter tijdelijke opvang asielzoekers in Duinrell

Ook dit jaar heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bij de gemeente een verzoek ingediend voor tijdelijke opvang van asielzoekers op Landgoed Duinrell. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek besproken en wil medewerking verlenen aan het verzoek van het COA, mede ingegeven door goede ervaringen uit het verleden.

In de periode van 7 november 2022 tot 27 maart 2023 worden maximaal 930 vluchtelingen opgevangen. Zij zullen geleidelijk in Duinrell gehuisvest worden. Het gaat vooral om kansrijke asielzoekers die in afwachting zijn van de uitkomst van hun asielaanvraag. De groep bestaat uit volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De kinderen volgen onderwijs in Leiden bij de Internationale Schakelklas.

De tijdelijke opvang vindt plaats op een apart gedeelte van het landgoed met een eigen in- en uitgang. Het COA en de gemeente treffen maatregelen om de veiligheid op de locatie en in de omgeving te waarborgen. Zo is er 24 uur per dag beveiliging en zijn er overdag medewerkers van het COA aanwezig. Bij de ingang is er aanvullend cameratoezicht. Ook is een vaste wijkagent aangesteld voor Duinrell. Speciale aandacht gaat uit naar de samenwerking tussen de politie, COA, Duinrell en gemeente bij de aanpak van overlastgevende asielzoekers.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com