26 april 2024

Westland – Volgende maand vlaggen van lantaarnpalen

Omgekeerde vlaggen in Westland uiterlijk 15 oktober van lantaarnpalen. De omgekeerde vlaggen die de actiegroep die opkomt voor boeren, tuinders en burgers, vertegenwoordigd door de Boeren- en Tuindersbeweging Westland, heeft opgehangen aan lantaarnpalen langs gemeentelijke wegen, worden uiterlijk 15 oktober a.s. weggehaald door de actiegroep. Dat is de uitkomst van overleg tussen burgemeester Bouke Arends en de voorzitter van de beweging. De kunstwerken die zijn ingepakt, waaronder ‘Ollekebolleke’ langs de Veilingroute, brengt de gemeente uiterlijk 12 september in hun oorspronkelijke staat terug.

De gemeente organiseert op korte termijn een dialoogavond over de huidige ontwikkelingen in de samenleving. “De gemeente Westland heeft de vlaggen vooralsnog niet laten weghalen, omdat we ruimte willen geven aan het sentiment dat leeft bij een aanzienlijk deel van de samenleving”, aldus burgemeester Arends. “We hebben echter ook oog voor het feit dat veel mensen daar andere gevoelens bij hebben. Daarom is het goed dat we met de Boeren- en Tuindersbeweging tot een datum zijn gekomen waarop de vlaggen van de lantaarnpalen worden gehaald. Daarnaast hebben we afgesproken dat er geen gemeentelijke kunstwerken meer worden ingepakt, onder andere in verband met de kans op schade.”

Sinds juli hangen er overal in Westland omgekeerde vlaggen. “Op deze actie werd, op een enkele uitzondering na, heel positief gereageerd”, aldus de voorzitter van de Boeren- en Tuinderbeweging Westland, Marco van Veen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com