29 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Zoektocht naar betrokken burgemeester

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft op 12 september, in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning Jaap Smit, de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft aan inwoners ondernemers en sociale partners in de gemeente gevraagd wat zij belangrijke eigenschappen vinden voor de nieuwe burgemeester. Ook hebben zij gesprekken gevoerd met inwoners uit Leidschendam, Stompwijk en Voorburg: ‘De nieuwe burgemeester is een echte burgervader of moeder, staat open voor signalen, zoekt verbinding en spreekt alle lagen van de samenleving aan. Staat boven de partijen en werkt aan het herstel van het vertrouwen van de inwoner in het lokale bestuur. Durft stevige beslissingen voor de lange termijn te nemen die misschien niet altijd populair zijn op de korte termijn en behartigt onze belangen in de regio’.

De volledige profielschets en procedure staan vanaf 14 september op www.lv.nl/zoektburgemeester. Daar staat ook meer achtergrondinformatie voor mensen die willen solliciteren naar de functie van burgemeester in Leidschendam-Voorburg. De vacature staat open van 14 september t/m 5 oktober 2022.

Vorig jaar zomer stopte Klaas Tigelaar na 5 jaar als burgemeester van gemeente Leidschendam-Voorburg. Jules Bijl volgde hem op als waarnemend burgemeester. Nu wordt de functie definitief ingevuld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com