4 maart 2024

Regionieuws TV – Mega investering in bereikbaarheid en woningbouw voor Den Haag

Er is groen licht voor een snelle OV-verbinding Binckhorst. De regio investeert samen met partners een bedrag van bijna 600 miljoen in een tramverbinding van Den Haag Centraal over de Binckhorst richting Rijswijk en Delft. De OV-verbinding maakt straks de bouw van zeker 35.000 woningen mogelijk. Er komt ook bijna 80 miljoen van het Rijk om versneld en bereikbaar te bouwen in Laakhavens, Binckhorst en Zuidwest Den Haag. Het station Laan van NOI gaat voor tientallen miljoenen op de schop. Deze afspraken zijn openbaar gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Het Rijk heeft in totaal € 1,5 miljard gereserveerd voor de snelle ontsluiting van nieuwe woningbouwlocaties. Gemeenten konden hiervoor een aanvraag indienen, waarbij ze moesten aantonen dat de woningbouw op deze locaties binnen 5 jaar zou starten. Den Haag ontvangt een financiële bijdrage van bijna 80 miljoen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com