4 december 2023

Regionieuws TV – Nieuwe Soep-bus in Den Haag in gebruik genomen

Stichting De Haagse Soepbus heeft een nieuwe bus in gebruik genomen voor het dagelijks uitreiken van soep, koffie, broodjes. De soepbus is er voor wat te eten en indien gewenst een praatje en advies voor mensen die noodgedwongen op straat leven. 35 jaar geleden begon het project van de Haagse soepbus. De bus staat elke dag van ongeveer 19.00 tot 20.00 uur ‘s-avonds op de Koekamp. Er zijn ook dagelijks medewerkers van hulporganisaties aanwezig. Het beheer en de exploitatie werd altijd door de Kessler Stichting gedaan maar is begin dit jaar overgedragen aan de zelfstandige Stichting De Haagse Soepbus. De aanschaf en aanpassingen van de nieuwe elektrische bus werden mogelijk gemaakt door een gift van de Vrienden van Kessler en diverse donaties(o.a.Fonds 1818) en sponsoren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com