2 februari 2023

Regionieuws TV – Tiel vraagt inwoners wat ze vinden van het opwekken van energie uit wind en zon

De gemeente Tiel houd een zogenoemde “flitspeiling” over het opwekken van energie uit zon en wind. Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we energie duurzaam gaan opwekken. Ook in Tiel. De gemeente wil weten wat inwoners vinden van de opwek van energie uit zon en wind. Deze maand kunnen ze hun mening geven in de online flitspeiling Swipocratie, De uitkomsten worden verwerkt in het beleid voor zon- en windenergie. Inwoners kunnen bijvoorbeeld aangeven wat zij geschikte plekken vinden voor zonnepanelen en windmolens. Zo kan er rekening worden gehouden met de omgeving en het landschap. Ook zijn er vragen over de manier waarop inwoners betrokken willen zijn bij de opwek van duurzame energie. De link naar de peiling is te vinden op de website van de gemeente.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com