23 maart 2023

Extra Regionieuws TV Suriname – Desi Bouterse moet het gevang in

Desi Bouterse moet het gevang in, eist het Surinaamse Openbaar Ministerie. Waarnemend procureur-generaal Carmen Rasam eiste zojuist in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf tegen de ex-legerleider voor moord. Zij eiste tevens, voor het eerst tijdens het proces, nadrukkelijk zijn gevangenneming. Rasam stelt dat tijdens het proces voldoende bewijzen zijn geleverd dat Bouterse verantwoordelijk moet worden gesteld voor medeplegen van de moord op 15 mannen op 8 december 1982. Er is volgens de pg sprake van moord. Het gaat namelijk om een plan dat zorgvuldig is voorbereid en uitgevoerd. Bouterse heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de moorden. Voor aanvang van de zitting zei hij dat hij zich druk maakt om de situatie in het land, niet om de rechtszaak.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com