23 maart 2023

Regionieuws TV – Grote handhavingsactie Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek: huis gesloten

Bij een grote controle op bedrijventerrein Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek werden in een pand 15 personen in gevaarlijke omstandigheden aangetroffen. Het betrof een te kleine en vervuilde woning. Kabels en leidingen liepen los door het pand en er was sprake van veel schimmel. Een groot deel van de bewoners vertrokken per direct. Een gezin van 2 ouders en 2 kinderen is tijdelijk door een jeugdhulpinstantie ondergebracht in een hotel. Het pand is vervolgens verzegeld en gesloten. De eigenaar bleek meer panden in bezit te hebben waar zaken niet in orde bleken. Op het bedrijventerrein is sprake van drugs- en alcoholoverlast en oneigenlijk gebruik van panden. Er werd ook gecontroleerd in 635 opslagboxen. Met behulp van speurhonden werd gezocht de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Alles bleek in orde. Tijdens een controle van een drankgroothandel bleek ook alles in orde. Er zijn ook 120 voertuigen gecontroleerd. In 2 gevallen werd er een te hoog promillage alcohol geblazen. Er vonden 2 aanhoudingen plaats waarbij bij 1 verdachte een nepvuurwapen aangetroffen werd. In dit voertuig lagen ook een holster en een zwaailicht. Ook deze zijn door de politie in beslag genomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com