20 mei 2024

Regionieuws TV- Den Haag gaat 10.000 woningen per jaar opknappen en isoleren

De gemeente Den Haag gaat verhuurders ondersteunen in de particuliere en sociale huursector bij het versneld verduurzamen en opknappen van hun woningen. Doel is om het tempo van opknappen en isoleren te verhogen naar 10.000 woningen per jaar. Dat zijn 3.000 corporatiewoningen en 7.000 woningen van particuliere verhuurders en eigenaar-bewoners. Volgens wethouder Kapteijns moet iedereen die het nodig heeft hulp kunnen krijgen. Om de versnelling te realiseren richt het college zich op de plekken waar dat het hardst nodig is. Dit zijn wijken met vooral woningen voor midden- en lage inkomens in particulier bezit. Woningeigenaren worden gericht geholpen met het isoleren en aansluiten op duurzame warmte. Ook worden inwoners geholpen die wonen in gebieden waar sprake is van bovengemiddeld veel onderhoudsachterstanden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com