25 juni 2024

Regionieuws TV – Haagse Stadspartij wil 30km in heel Den Haag

De Haagse Stadspartij wil dat de hele stad een 30 kilometer zône wordt. Volgens hen blijkt uit onderzoek dat bij een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, het aantal verkeersslachtoffers en gewonden flink daalt. Burgemeester en wethouders willen echter voor een zeer stapsgewijze invoering gaan. Volgens de fractie worden de komende jaren slechts 12 straten aangepast en dat vinden ze te weinig. De gemeente moet snel actie ondernemen om de snelheidslimiet in de hele stad in te voeren. Dan zullen er minder ongevallen en letselgevallen zijn en zal het risico op dodelijke ongevallen aanzienlijk worden verminderd. Het is vooral belangrijk voor kinderen die vaak kwetsbaar zijn in het verkeer, aldus de partij. Daarnaast zal de snelheidsvermindering ook zorgen voor minder verkeerslawaai, waardoor het wooncomfort voor veel mensen wordt verbeterd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com