29 mei 2023

Regionieuws TV Zoetermeerse kinderen leren over geld: “Bedwing de Bling”

De afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer heeft op twee basisscholen kinderen les gegeven over hoe ze goed om kunnen gaan met geld. Met het thema ‘Bedwing de bling’ zijn gesprekken gevoerd over geld en is de kennis van de kinderen erover getest met sport- en spelactiviteiten. Uitgangspunt van de gemeente is om door vroeg te beginnen met financiële educatie, de kinderen een sterke basis meekrijgen die hen een goed besef van geld geeft. Tijdens de lessen gaan de kinderen aan de slag met feiten over geld. Zo leren ze over verschillende valuta, hoe geld uitgegeven kan worden en de waarde ervan. Vervolgens wordt hun kennis getest door middel van een activiteit. Ook zou het zorgen voor meer veiligheid in de wijk, kinderen worden minder vatbaar om geronseld te worden voor criminele activiteiten. De week van het geld is een initiatief van platform Wijzer in Geldzaken. Doel is kinderen en jongeren voor te bereiden op financiële zelfredzaamheid in de toekomst.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com