20 mei 2024

Regionieuws TV Brand in historisch pand aan de Prinsengracht in Den Haag, 14 woningen ontruimd

Bij een brand in een historisch pand aan de Prinsengracht in Den Haag zijn vijf mensen gewond geraakt. Twee mensen zijn naar beneden gesprongen en moesten naar het ziekenhuis. Drie van de bewoners hadden rook ingeademd. De brand is ontstaan in het trappenhuis van het complex. De brandweer moest met een hoogwerker een van de bewoners via het raam naar buiten halen. Ook een kat werd op die manier gered. Het pand dat uitkijkt op de Grote Markt in Den Haag, is verdeeld in veertien woningen waarvan de bewoners moesten worden geëvacueerd. Ze werden opgevangen in een café in de buurt. Van de 14 woningen zijn er acht door de brand onbewoonbaar geworden. De bewoners van de andere appartementen zijn inmiddels terug naar huis. De stichting Salvage is ingeschakeld om de schade af te handelen en getroffen bewoners daarbij te ondersteunen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com