18 mei 2024

Regionieuws TV- Meld Misdaad anoniem start campagne tegen misstanden in vastgoedbranche

Meld Misdaad Anoniem start een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche. Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Ook in Den Haag, Zoetermeer, Westland en Rijswijk zouden panden kunnen worden ingezet voor drugs, opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of om crimineel geld wit te wassen. De huur en aankoop wordt mede mogelijk gemaakt doordat mensen binnen de vastgoedsector criminelen helpen. Dit leidt tot onacceptabele veiligheidsrisico’s in de omgeving en heeft ook impact op de branche zelf. De campagne biedt onder meer een veilige meld-plek. Betrokkenen bij vastgoedhandel zijn soms op de hoogte van criminaliteit omdat ze in hun werk afwijkingen signaleren. Daarbij moet gedacht worden aan ongebruikelijke betalingen, scheve prijsverhoudingen, vervalste documenten en schijnconstructies. Meld Misdaad Anoniem biedt dan uitkomst om criminele besmetting van de branche te voorkomen. In de campagne kunnen betrokkenen via een online strategie en e-learning zien waar ze op moeten letten. De campagne wordt ondersteund door onder meer het NVM, VBO, Vastgoedpro en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com