16 juni 2024

Suriname Nieuws in ‘n Short – Abiomofo vermoedt vals spel in grondrechtenvraagstuk

Minister David Abiamofo vermoedt vals spel bij het grondenrechtenvraagstuk. Het lukt het parlement maar niet om deze kwestie te regelen. Dat komt doordat er enge belangen spelen, zegt Abiamofo. Hierdoor waren er zelfs momenten dat er geen quorum werd verleend in de Nationale Assemblee. Als het niet ging om belangen, zou de wet mogelijk al lang behandeld en goedgekeurd zijn. Hij vroeg zich af of een partij die zegt op te komen voor het inheemse belang misschien een ander standpunt heeft wanneer het erop aankomt. Abiamofo zei dit in Pikin Saron. Onlangs werd daar een waterzuiveringssysteem in gebruik genomen. Een groot deel van de regering liet zich daarvoor in het dorpje zien, waar nog maar enkele maanden terug een bloedige opstand werd uitgevochten.Abiamofo riep alle politieke partijen die in de Assemblee zitten op om met de mensen van Pikin Saron te komen praten over de grondenkwestie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com