25 juni 2024

Regionieuws TV – Provinciale partijen Zuid-Holland roepen op tot openheid in casus Vlietland

De provinciale statenfracties van GroenLinks-PvdA, BBB, D66, PvdD en SP roepen Leidschendam-Voorburg op tot transparantie en openheid in het proces rondom de bouw van vakantievilla’s in natuur- en recreatiegebied Vlietland. Hiermee versterken de partijen een eerdere oproep van lokale fracties en een van de coalitie van burgerorganisaties die zich met het gebied bezighouden. De gemeenteraad zal 26 september vergaderen over een voorstel over de ontwikkelingen die plaatsvinden in Vlietland met adviezen van verschillende partijen die vooralsnog geheim zijn gehouden. Een aantal partijen in de raad, evenals verschillende burgerorganisaties, hebben juist opgeroepen de stukken volledig vrij te geven. De statenleden roepen in het kader van betrokken en transparant bestuur op tot openheid. De ontwikkelingen in Vlietland maken in de omgeving veel gevoelens los. Recent heeft het Burgerinitiatief Vlietland gedreigd met een gang naar de rechter. Natuur- en recreatiegebied Vlietland is eigendom van de provincie, maar al jaren in erfpacht uitgegeven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com