16 juni 2024

Samenwerking Rode Kruis en De Haagse Soepbus

Het Rode Kruis is voortaan elke week aanwezig als partner van de Haagse Soepbus op de Koekamp in Den Haag. Bezoekers die medische problemen hebben, kunnen zich bij de vrijwilligers van het Rode Kruis melden voor behandeling ter plekke. Daar is een grote behoefte aan, want de medewerkers van het Rode Kruis konden afgelopen week al meteen aan de slag met het verzorgen van wondjes en met name voetletsel.

Mensen die op straat leven kunnen niet even bij hun huisarts langs en hebben vaak angst voor de straatdokter omdat ze illegaal in Nederland zijn of bang zijn voor financiële consequenties. De vrijwilligers van het Rode Kruis hebben naast hun reguliere EHBO-opleiding een speciale informatieavond bijgewoond waarin zij uitleg hebben gekregen over wat hun te wachten staat en ook hoe en naar wie ze kunnen doorverwijzen als er medische problemen zijn die zij zelf niet kunnen oplossen.

De vrijwilligers zijn duidelijk zichtbaar in hun Rode Kruis-kleding. Zo hebben ze het tijdens de proefavonden afgelopen zomer ook gedaan en dat werkte heel goed. De klanten van de Soepbus hadden al snel in de gaten dat het Rode Kruis hen echt kan helpen en maakten daar goed gebruik van. Frans Pas, voorzitter van De Haagse Soepbus is erg blij met de wekelijkse aanwezigheid van het Rode Kruis.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com