16 juni 2024

Veel werk beschikbaar bij Groothandelsbedrijven in Haaglanden


 De werkgelegenheid in de groothandel in Haaglanden groeit nog steeds. De sector kampt ook nog steeds met een zeer krappe arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen moeilijk personeel vinden.

Voor werkzoekenden biedt de groothandel een grote verscheidenheid aan baankansen op verschillende beroepsniveaus, zo concludeert het UWV. De bedrijfstak heeft de rol van tussenhandel voor de consumenten- en zakelijke markt. De verwachtingen van het CPB van een hogere economische groei en consumptie in Nederland, de opverende wereldhandel en de groei van import en export kunnen in 2024 leiden tot een verbetering. In de groothandel in Haaglanden is het aantal banen toegenomen tot 19.000. Bovendien kwamen er 3.600 vacatures bij. Dat biedt baankansen voor werkzoekenden. 

In Haaglanden stonden in de groothandel 1.100 vacatures open in het tweede kwartaal van 2023. Beroepsgroepen waarvoor in het tweede kwartaal 2023 werkgevers in de regio de meeste vacatures open hadden staan waren vertegenwoordigers en inkopers, laders en lossers, transportplanners en logistiek medewerkers, adviseurs markering en callcentermedewerkers. Het aantal WW-uitkeringen dat door het UWV in Haaglanden werden vertrekt is op hetzelfde niveau als vorig jaar rond deze tijd. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com