16 juni 2024

Protest bij Tweede Kamer tegen verveelvoudiging van de rente op studieschuld

Studenten houden woensdag een actie bij de Tweede Kamer om te protesteren tegen de vervijfvoudiging van de rente op de studieschuld. Die verhoging leidde eerder deze week al tot grote onrust onder studenten. Voorzitter Weehuizen van de studentenvakbond LSVB verklaarde dat de basisbeurs volgend jaar opnieuw zal worden verlaagd en de rente op studieschulden fors zal toenemen. Er heerst volgens haar een enorme financiële wanhoop onder studenten. Honderdduizenden studenten zullen geconfronteerd worden met een fors toenemende studieschuld. Volgens de LSVB wordt de financiële druk op studenten ondraaglijk. Het gaat niet alleen om de studieschuld, maar ook schieten de huren door het dak en het collegegeld stijgt. De studenten verzetten zich tegen de renteverhoging en pleiten daarbij ook voor een betere compensatie voor de zogeheten ‘pechgeneratie’, die studenten die met de studielening zijn geconfronteerd. De LSVB heeft eerder al actie gevoerd tegen het leenstelsel, gebrek aan passende compensatie en eerdere renteverhogingen. Dit leidde uiteindelijk tot de herinvoering van de basisbeurs.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com