16 juni 2024

Sloop Damsigt-kantoor in Voorburg eindelijk begonnen 

Wethouder Van Eekelen is officieel met de sloop gestart van het Damsigt-kantoor in Voorburg. Het gebouw stamt uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Met een kraanmachine nam de wethouder de eerste hap uit de hoogbouw. Het kantoor maakt plaats voor 295 huurappartementen die midden in een groene omgeving komen te staan. De sloop maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Klein Plaspoelpolder’. Volgens de wethouder wordt daar de behoefte aan meer woningen en groen gerealiseerd. Het gebied verandert de komende jaren van een omgeving met leegstaande kantoren en grote bedrijven in een groene woonwijk, waar inwoners kunnen wandelen, spelen en sporten, aldus Van Eekelen. De start van de sloop van Damsigt  is een belangrijke mijlpaal. Er worden op deze locatie huurappartementen gebouwd, verdeeld over 6 blokken. Op het dak van de parkeergarage worden tussen de bouwblokken binnentuinen aangelegd. Na het slopen van het kantoor start de aannemer met de bouw van de appartementen. Naar verwachting kunnen die in 2026 in gebruik worden genomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com