13 april 2024

Acht gewonde agenten en dertien aanhoudingen na rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag zijn zaterdagavond ernstige rellen uitgebroken na een confrontatie tussen groepen Eritreeërs. Hierbij zijn voor zover nu bekend acht agenten gewond geraakt. Dertien verdachten zijn aangehouden. Zeer vermoedelijk is de confrontatie ontstaan tussen pro- en anti-regeringsgezinde Eritreeërs. Een van de partijen had een bijeenkomst belegd in het zalencentrum, waar de tegenstanders op afkwamen. Bij de rellen is er met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten en de brandweer gegooid. De burgemeester van Den Haag had een noodbevel afgegeven en toestemming gegeven voor de inzet van de Mobiele Eenheid en traangas. Bij de ongeregeldheden zijn ook twee politieauto’s en een touringcar in vlammen op gegaan. Bij het blussen moest de brandweer zich terugtrekken door het geweld. Het zalencentrum is zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten meerdere bezoekers onwel. Naar aanleiding van de rellen is een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie opgestart. Dat heeft tot nu toe geleid tot de 13 aanhoudingen. In een verklaring stelt burgemeester Van Zanen van Den Haag dat het geweld dat tegen de politiemensen en -materieel is gebruikt, afschuwelijk en onacceptabel is. Hij vraagt iedereen die kan bijdragen aan de snelle opsporing van de daders om hieraan hun medewerking te verlenen. Volgens Van Zanen is het bekend dat bijeenkomsten van de Eritrese gemeenschap tot onderlinge spanningen kunnen leiden. De politie en gemeente waren vooraf op de hoogte van de bijeenkomst en er zijn de nodige maatregelen genomen, dit bleek echter niet voldoende.

Regionieuws TV 19 februari 2023
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com