13 april 2024

Regionieuws TV- Personeelstekort dwingt HTM tot afslanken dienstregeling, minder bussen en trams

Trams en bussen in Den Haag gaan minder rijden. Dit komt door personeelstekort. HTM wil een vermindering van ongeveer 5% van de dienstregeling doorvoeren. Deze maatregel zal waarschijnlijk tot oktober 2024 duren. Het zal leiden tot meer drukte in de trams en bussen. De maatregel werd in de gemeenteraad besproken en leidde daar tot verontwaardiging bij verschillende partijen. D66 en de Partij voor de Dieren hebben voorgesteld om onder meer gepensioneerde buschauffeurs en trambestuurders te verleiden om weer aan het werk te gaan. Ook moet worden bekeken of de Metropoolregio Den Haag-Rotterdam er bij het rijk op aan kan dringen extra geld beschikbaar te stellen om het openbaar vervoer op peil te houden. Een voorstel van de VVD ging nog verder: die stelt voor om personeelstekorten op te lossen door uitwisseling van chauffeurs met de RET uit Rotterdam. Dat zou dan ook met materieel moeten gebeuren om zo geld te besparen. PvdA en SP willen dat er onderzoek gaat plaatsvinden naar de arbeidsvoorwaarden van het personeel en dat te verbeteren in overleg met de vakbonden. Hart voor Den Haag ziet mogelijkheden voor een banenbeurs in de remise Zichtenburg, waar dan alle werkzoekenden in Den Haag voor worden uitgenodigd. Al deze voorstellen zijn door de gemeenteraad aangenomen. Het is aan burgemeester en wethouders om dit uit te laten voeren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com