21 april 2024

Woningbouw in Zuid-Holland: In 2023 bijna 20.000 nieuwe woningen erbij

In 2023 kreeg Zuid-Holland er bijna 20.000 nieuwe woningen bij. Dit blijkt uit cijfers van de Woningvoorraad Ontwikkeling, die gedeputeerde Koning naar Provinciale Staten heeft gestuurd. Het gaat hier over het bruto aantal nieuwe woningen, daarbij is nog geen rekening gehouden met het aantal gesloopte woningen. Koning zegt trots te zijn op deze prestatie. De provincie werkte met alle betrokken partijen hard aan het realiseren van meer betaalbare woningen. Ondanks alle tegenslagen waarmee de bouw te maken kreeg, hebben gemeenten, woningcorporaties en alle andere betrokken partijen een enorme prestatie geleverd. De cijfers van 2023 zijn bemoedigend, maar kijkend naar het aantal geplande nieuwbouwwoningen, is er meer nodig is om de stijgende lijn voort te kunnen zetten, aldus Koning. In Zuid-Holland worden de meeste woningen van heel Nederland gebouwd. De provincie zorgt ervoor dat de juiste woning op de juiste plek gebouwd wordt en dat de benodigde betaalbare woningen gebouwd worden. De ontwikkeling moet zich gaan concentreren langs De Oude Lijn: de hoofdspoorweg tussen Leiden-Den Haag-Rotterdam-Dordrecht. Vorige maand is Zuid-Holland aangesproken door minister De Jonge van volkshuisvesting. Volgens hem zouden verschillende beleidsplannen van de provincie de woningbouw vertragen. Het college van gedeputeerde staten verschilt van inzicht met hem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com