18 mei 2024

Regionieuws TV – Terugkeer na 17 jaar: ADO Den Haag gaat weer trainen in het Zuiderpark

Het eerste mannenelftal van ADO Den Haag zal in de loop van het nieuwe seizoen weer in het Zuiderpark gaan trainen. Dat hebben sportwethouder Bredemeijer en algemeen directeur van ADO Den Haag Grinsven-Admiraal bekendgemaakt. Sinds 2007 speelt de club haar wedstrijden in het stadion in de wijk Forepark. Dat heet nu ‘Bingoal Stadion’, maar heeft sinds de bouw al verschillende sponsornamen gehad. In het Zuiderpark komen twee nieuwe grasvelden waarop het eerste mannenelftal zal gaan trainen. Daarnaast worden ongeveer honderd nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Om de overige faciliteiten op het nieuwe trainingscomplex van ADO Den Haag te kunnen realiseren is de club met verschillende partijen in gesprek. De velden en het trainingscomplex komen op de plek waar op dit moment voetbalvereniging HDV is gevestigd. Die zal in goed overleg verhuizen naar het Sportcomplex Escamp III. Volgens algemeen directeur Van Grinsven-Admiraal is het geweldig dat de mannenselectie weer terug kan keren naar het hart van de stad. De rijke historie die de club hier kent, zorgt er niet alleen voor dat men zich verbonden voelt met onze club, maar ook met de stad Den Haag en haar inwoners, aldus van Grinsven. ADO Den Haag speelde tot 2007 haar wedstrijden in het Zuiderparkstadion.Daar werden ze twee keer landskampioen, in1942 en 1943. In 1968 wonnen ze de bekerfinale

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com