18 mei 2024

Regionieuws TV – Ontwikkelvisie voor de toekomst van centrum Den Haag: groen, leefbaar en levendig in 2040

Een levendig, groen en goed verbonden gebied. Dat is het toekomstbeeld voor de omgeving van centraal Den Haag in 2040. Dit staat in de ontwikkelvisie voor het gebied. Er komen meer woningen, betere verbindingen voor voetgangers en fietsers en meer groen. Daarnaast komt er ruimte voor voorzieningen en meer kantoren. In het gebied komen de komende jaren tot 2.500 woningen, 130.000 m2 kantoren en nieuwe maatschappelijke voorzieningen, zoals onder meer huisartsen, apotheken en wijkcentra. De ontwikkelvisie staat vol ambities. Zo komt ten oosten van Den Haag Centraal een nieuw groen plein: het Haagse Loperplein, onderdeel van de zogeheten ‘Haagse Loper’. Dit is een autovrije wandelroute door de stad van het Spui, via de Turfmarkt, naar de Theresiastraat. Langs deze looproute komen in de omliggende gebouwen allerlei voorzieningen. In de plannen ligt de focus ook op het beter verbinden van de Rivierenbuurt met het centrum. Ook krijgt de Ammunitiehaven een stuk groenere ‘voorkant’, waarbij gebouwen in de richting van de Rivierenbuurt gebouwd worden. Daarnaast wordt de historische gracht langs de Oranjebuitensingel en de Boomsluiterskade weer zichtbaar. Ook is er de ambitie om het dak, waar nu het busstation is, te vergroenen. Dit moet een plek worden om in de zon te wachten op de trein, tram of bus. Voetgangers en fietsers gaan meer ruimte krijgen in de omgeving Den Haag Centraal. Het gebied Den Haag Centraal is onderdeel van de plannen voor het Central Innovation District. Dit is een nieuw stuk Haags centrum waar overheid, wonen, onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar komen. De plannen moeten nog door de gemeenteraad besproken worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com