4 maart 2024

Den Haag – Eend overleeft crash met ambulance

Een eend is in Den Haag die dwars door de voorkant van een ambulance gevlogen. Ze hield daar slechts één klein schrammetje aan over.

Chauffeurs van de ambulance belden vanaf het HagaZiekenhuis de meldkamer van de Dierenambulance. Zij waren in botsing gekomen met een eend en tot hun stomme verbazing zat de eend nog in ambulance, achter de grill. De eend was door de voorkant van de ambulance gegaan.

De schade was duidelijk zichtbaar. Ze wisten de eend met wat gepuzzel, gewiebel en gedraai uiteindelijk heelhuids uit zijn benauwde positie te bevrijden. Hij had een klein wondje aan zijn poot en verder geen zichtbare verwondingen.

De ambulance was er een stuk erger aan toe. De eend is er dwars doorheen gegaan en lijkt er slechts één schrammetje aan overgehouden te hebben. De eend is uit voorzorg naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Ze houden hem een paar dagen ter observatie om uit te sluiten dat er inwendige bloedingen zijn of andere niet zichtbare verwondingen. Daarna mag hij zijn eigen weg vervolgen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com