16 juli 2024

Regionieuws TV – Historisch Koetshuis in RijswijkBuiten wordt in ere hersteld

Gemeente Rijswijk en Stadsherstel Den Haag en Omgeving zetten in op het herstel en behoud van het historisch Koetshuis aan de Sionsweg in RijswijkBuiten. Stadsherstel onderzoekt in samenspraak met Rijswijk de haalbaarheid van het behoud en herstel van het Koetshuis.

Dat moet dan een maatschappelijke invulling krijgen, als wijkontmoetingsplaats. Dit voornemen is bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Sion kent een rijke historie. In de 15e eeuw stond op de huidige locatie van het Koetshuis eerst een klooster en daarna werd op die plek een buitenplaats gebouwd. Het Koetshuis aan de Sionsweg 42 maakte onderdeel uit van deze buitenplaats.

Het Koetshuis is op dit moment in handen van gemeente Rijswijk. Het staat midden in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Op slechts tientallen meters van de plek waar de archeologische resten van het Klooster van Sion in de grond zijn bewaard. RijswijkBuiten moet de meest duurzame wijk van Nederland worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com