16 juli 2024

Zuid-Holland – Groeifonds honoreert Zuid-Hollandse innovaties

Investeringen van het Nationaal Groeifonds zorgen voor vernieuwing en vergroening van de economie, brede welvaart, meer banen en een beter milieu. Veel bedrijven en kennisinstellingen uit Zuid-Holland leveren hier een bijdrage aan en hun projecten kunnen rekenen op forse bedragen.

Commissaris van de Koning, tevens voorzitter van de Economic Board Zuid-Holland, Jaap Smit is blij met de toekenning van de financiële middelen en trots op de partners van de Groeiagenda Zuid-Holland: “Het is goed dat het kabinet vanuit het Nationaal Groeifonds investeert in landelijke consortia om de economie te vernieuwen en te vergroenen, te zorgen voor brede welvaart, meer banen, een beter milieu en duurzame woningen. Ook Zuid-Hollandse bedrijven en kennisinstellingen nemen hier aan deel en leveren zo een bijdrage aan belangrijke innovatieve projecten.”

“Het is ontzettend positief dat er vanuit het Nationaal Groeifonds fors wordt geïnvesteerd in de hightech maakindustrie en belangrijke technologische sectoren, zoals maritiem en luchtvaart,” zegt Martin van Gogh van Hoogendoorn-Batenburg en voorzitter van de taskforce Technologische Industrie van de Economic Board Zuid-Holland. “De maakindustrie is ons economische powerhouse, het is belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in innovatie én dat deze kennis terecht komt bij de vele mkb bedrijven die hier in de toekomst ons brood mee verdienen.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com