18 mei 2024

Nieuwe online tool voor inwoners Delft: met één druk op de knop inzicht in relevante regelingen

Inwoners van Delft krijgen sneller en gemakkelijker inzicht in zowel financiële- als zorgregelingen waarvoor zij mogelijk in aanmerking komen. Dit kan gaan om bijstandsregelingen, computerregelingen of hulp bij opvoeding. De gemeente heeft de online tool “Bereken Uw Recht” gelanceerd. Daarmee zijn regelingen beter vindbaar en snel en duidelijk in kaart gebracht. Delft is de eerste gemeente die naast financiële regelingen ook zorgregelingen inzichtelijk maakt. Delft kent veel mogelijkheden om inwoners te ondersteunen en te helpen. Bijvoorbeeld in de armoedebestrijding. Volgens wethouder Gooijer van Armoede moet iedereen mee kunnen doen in de samenleving. Tegelijk maken al die verschillende regelingen het voor mensen soms lastig erachter te komen wat voor hen van toepassing is. En hoe ze aanspraak op deze regelingen kunnen doen. De tool staat online en is voor alle inwoners van Delft. Op basis van hun persoonlijke situatie krijgen zij een lijst van regelingen waarvoor zij mogelijk in aanmerkingen komen. Vervolgens worden zij naar de juiste plek geleid om de betreffende regeling aan te vragen. De gemeente hoopt hiermee drempels weg te nemen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Voor iedereen die hulp wil bij het invullen van de tool is er ook ondersteuning beschikbaar van de formulierenbrigade.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com