16 juni 2024

FNV en Politiebond houden lawaaiactie bij Tweede Kamer: voor ‘Zwaar Werk Regeling’

Samen met de Politiebond heeft vakbond FNV een korte actie gehouden bij de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor het verlengen en verbeteren van de Zwaar Werk-Regeling. Ze zullen op een luidruchtige manier aandacht vragen voor de regeling die binnenkort eindigt en waar in de Tweede Kamer over gestemd wordt. Afgelopen week zijn er twee belangrijke voorstellen ingediend in de Tweede Kamer. Deze komen dinsdag in stemming en hebben grote gevolgen voor de werkdruk en arbeidsomstandigheden van veel werknemers. Vorige maand hield de politie nog een actiedag waarbij geen bekeuringen werden uitgedeeld voor lichte vergrijpen. In april was er een betoging van politiemensen in Den Haag. Volgens de FNV is eerder stoppen met werken voor veel Nederlanders geen luxe, maar een noodzaak. Veel mensen werken zich letterlijk kapot en raken dan vlak voor de eindstreep arbeidsongeschikt. Die verdienen wat de vakbond betreft een waardig slot van hun loopbaan. In 2019 werd in het pensioenakkoord afgesproken dat er een regeling zou komen voor mensen met zwaar werk. De tijdelijke regeling, die tot eind 2025 loopt, maakt het nu nog mogelijk voor mensen met zwaar werk om tot 3 jaar eerder te stoppen met werken. Gesprekken tussen de bonden en werkgevers over het verbeteren en structureel maken van deze regeling zijn echter op niets uitgelopen. De vakbonden voeren al enige tijd acties om de Zwaar Werk-Regeling intact te houden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com