16 juni 2024

Aanpak netcongestie: 1 op de 3 straten in Zuid-Holland opgebroken

1 op de 3 straten zal open worden gebroken in de komende jaren. Dat is het gevolg van de werkzaamheden aan het spanningsnet in Zuid-Holland. Als gevolg van netcongestie, dat zijn teveel gebruikers op het elektriciteitsnet, wordt er elk jaar €8 miljard euro geïnvesteerd om het stroomnet bij de tijd te brengen. Elektriciteitsleidingen worden daarbij dikker gemaakt. Gemeenten, bedrijven en bewoners gaan merken dat er aan het stroomnet gewerkt wordt. In relatie tot andere provincies lijkt het in Zuid-Holland nog minder erg – de kaart is minder ‘rood’ dan elders in het land. Het elektriciteitsnet loopt vol doordat de vraag naar stroom door woningen en bedrijven veel sneller is gegaan dan verwacht. De overstap van gas naar elektriciteit betekent dat er ineens veel meer gevraagd werd van het net, aldus de netbeheerder. Dat komt bovenop dat we sowieso meer elektriciteit gebruiken. De oorlog in Oekraïne en de torenhoge gasprijzen zorgden dat deze ontwikkeling nog eens extra snel ging.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com