16 juli 2024

Bouwproject MeLeCo: 338 nieuwe en gerenoveerde woningen erbij in Den Haag Zuidwest

De plannen voor het nieuwbouwproject MeLeCo zijn naar de gemeenteraad van Den Haag gestuurd. Dit project bestaat uit de renovatie van 78 woningen, de sloop van 128 verouderde woningen en de nieuwbouw van ongeveer 280 woningen voor de sociale en middenhuur in de wijk Morgenstond. Hiermee draagt het project bij aan het verbeteren van de huizen in Zuidwest en het terugdringen van het woningtekort. De naam van het project wordt gevormd door de straatnamen Melis Stokelaan, Leggelostraat en Coevordenstraat. Met het project kiest Haag Wonen voor een combinatie van sloop en nieuwbouw van woningen langs de Melis Stokelaan en de Leggelostraat. De renovatie in de Coevordenstraat is inmiddels afgerond en zorgt voor meer wooncomfort voor de huidige bewoners. Met de nieuwbouw komen er meer energiezuinige en comfortabele woningen, met meer variatie in type woningen en huurprijs. Er worden 128 verouderde sociale huurwoningen gesloopt en vervangen door 280 nieuwbouwwoningen. Twee derde van deze woningen zijn sociale huurwoningen. De rest is bestemd voor het middenhuursegment. Ten opzichte van de huidige bebouwing gaat de nieuwbouw van vier naar zeven bouwlagen. Op de hoek van de Melis Stokelaan en de Leggelostraat wordt daarnaast een woontoren van 16 lagen en ongeveer 50 meter hoog gebouwd. Onder de nieuwbouw en de binnentuin van het complex komt een halfverdiepte parkeergarage. De plannen zijn tot stand gekomen met een uitgebreide inspraak en voorlichting van de bewoners in de buurt. De huidige bewoners van sociale huurwoningen in het gebied hebben de mogelijkheid om terug te keren in de nieuwbouw. De start van de sloop- en nieuwbouw is naar verwachting in 2026.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com