16 juli 2024

Hotel verbouwing Scheveningen vertraagd: pas na de zomer opvang minderjarige asielzoekers

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, COA, heeft vertraging opgelopen bij de verbouwing van het appartementenhotel Jordans Residence in Scheveningen. De eerste minderjarige asielzoekers komen daardoor pas na de zomer naar Scheveningen. Het gaat om maximaal 53 jongeren tussen de 15 en 17 jaar. Ze zijn in hun eentje naar Nederland gekomen. In het voormalige hotel vinden ze een veilige plek. Het was de bedoeling dat de jongeren begin juli zouden komen. Er zijn landelijk niet genoeg opvangplekken waar de jongeren geschikte begeleiding kunnen krijgen. Er wordt nog steeds naar mogelijkheden gezocht om deze jongeren tijdelijk op te vangen. De regels voor de opvang van minderjarige asielzoekers zijn streng. Dat geldt bijvoorbeeld voor de maximale grootte van de groep. Maar ook voor de ruimte waar ze worden opgevangen. De minderjarigen krijgen een andere behandeling dan volwassen vluchtelingen. Ze worden dag en nacht begeleid. Ze gaan naar school en ook buiten schooltijd zijn er activiteiten

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com