16 juli 2024

Delft – Gebiedsontwikkeling Delft Campus van start

Treinstation Delft Zuid heeft een nieuwe naamgekregen : Delft Campus. De naamsverandering is onderdeel van een grote vernieuwing van het tweede station van Delft en van de ontwikkeling rondom stationsgebied Delft Campus. De gemeente Delft heeft samen met de TU Delft, ProRail en NS het startsein gegeven door een schaalmodel van de nieuwe Delft Campus te onthullen.

Delft heeft de ambitie om het stationsgebied te ontwikkelen tot een nieuw centrumgebied van Delft. Dit probeert men door aan de ene kant te investeren in de infrastructuur en bereikbaarheid en aan de andere kant te investeren in een aantrekkelijke plek door te verdichten met wonen en werken. Dat past in de afspraken die we in de Verstedelijkingsalliantie hebben gemaakt over geconcentreerde verstedelijking langs hoogwaardig openbaar vervoer.

Namens de TU Delft liet vice-voorzitter Rob Mudde weten blij te zijn met de ontwikkeling van Station Delft Campus. De TU Delft werkt volgens Mudde aan een duurzaam bereikbare campus. Het is volgens hem goed nieuws dat station Delft Campus een flinke upgrade krijgt, dat er in de toekomst veel meer treinen gaan stoppen en dat het gebied er om heen aantrekkelijker wordt. Daarmee wordt dit station een goed alternatief voor het station Delft en kunnen de reizigersstromen zich spreiden.

Helga Cuijpers van ProRail sloot hierop aan door aan te geven dat er hard gewerkt wordt aan verdubbeling van het spoor en de upgrade van het station. Een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel, liften en een duurzame kap zorgen voor betere toegankelijkheid en meer comfort.

Over een aantal jaren stopt aan beide kanten van het spoor iedere 10 minuten een trein. De NS draagt graag bij aan de mobiliteit en bereikbaarheid van dit station, aldus Frank Smits, NS manager Stations regio Zuid .

Vlnr: NS: Frank Smits, manager Stations regio Zuid, Martina Huijsmans, wethouder mobiliteit Delft, Helga Cuijpers, regiodirecteur ProRail en Stephan Brandligt, gebiedswethouder Delft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com