21 mei 2024

Den Haag – Erasmusweg eerder klaar dan verwacht

De Erasmusweg tussen de Troelstrakade en Loevensteinlaan is opgeknapt. Vanaf 20 december om 15:00 is de weg weer open voor verkeer. Dit is 2,5 week eerder dan gepland. Door de nieuwe indeling is de weg veiliger. Auto’s kunnen beter doorrijden door een extra rijstrook richting het Centrum van Den Haag.

De weg heeft nu 2 rijstroken voor auto’s in beide richtingen. De parkeervakken zijn breder en liggen iets hoger dan de weg. Dit is niet alleen prettiger parkeren, maar geeft de boomwortels weer ruimte om te groeien. De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers zijn aangepast, zodat zij veiliger kunnen oversteken. Niet alleen de weg is aangepakt. De riolering is vernieuwd en er is een apart riool voor regenwater aangelegd. Hierdoor stroomt regenwater nu naar de Korte Laak in plaats van in het riool met vuil water.

De weg 20 december feestelijk geopend. De gemeente trakteert bewoners en ondernemers uit de buurt op een oliebol met koffie of thee. Tussen 13:00 uur en 14:00 uur staan de koffiekar en oliebollenkraam op het Heeswijkplein. Van 15:00 uur tot 16:00 uur staan deze op de hoek Troelstrakade/Erasmusweg. Hier is ook om 15:00 uur de officiële opening van de weg. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com