16 juni 2024

Den Haag – Haagse Markt zorgt voor een extra voedselpakket tijdens de feestdagen

Op de Haagse Markt konden de vaste klanten van de voedselbank 23 december een extra feestdagen pakket ophalen. Wethouder Bert van Alphen heeft samen met minister Sander Dekker de eerste pakketten mogen uitdelen. De extra pakketten zijn een initiatief van de ondernemers van de Haagse Markt en de Rabobank. De ondernemers hebben er samen met de vele sponsoren voor gezorgd dat de pakketten ook dit jaar weer goed gevuld zijn. Het is het doel van de organisatie om met deze actie de klanten van de voedselbank een hart onder de riem te steken.

De vaste klanten van de voedselbank ontvingen op 19 december een ticket om vandaag een pakket op te komen halen op de Haagse Markt. In samenwerking met de gemeente Den Haag, de Energie Academie, de Rabobank, CVAH en nog vele andere sponsoren zijn de pakketten tot stand gekomen.

Wekelijks voorziet Voedselbank Haaglanden circa 1850 huishoudens in de regio van een voedselpakket. Mensen die grotendeels afhankelijk zijn van een voedselpakket kunnen vaak niet voldoen aan de richtlijnen voor gezonde voeding en lopen meer risico op bijvoorbeeld overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. De voedselbanken kopen geen producten in maar zijn volledig afhankelijk van geschonken producten van bedrijven of vrijwilligers.  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com