4 maart 2024

Den Haag – Recordaantal bezoekers voor Filmhuis in 2019

Filmhuis Den Haag heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. In totaal hebben meer dan 365.000 mensen het Filmhuis bezocht, waaronder ruim 170.000 voor filmprogramma’s en ruim 18.000 voor educatie. Dit betekent dat naast de bezoekers voor film en educatie ca. 177.000 mensen het Filmhuis hebben weten te vinden om het doorlopende filmprogramma in Studio A te bekijken, koffie te drinken, te werken of te dineren. Daarnaast startte het Filmhuis in 2019 Beeldung: een knooppunt voor beeldeducatie in Zuid-Holland.

Naast vele klassiekers en cult-films programmeerde het Filmhuis in 2019 circa 140 premières. Grote publiekstrekkers waren onder meer Werk ohne Autor, Dolor y Gloria, Le Grand Bain en Sorry we missed you. Qua documentaires waren The Biggest Little Farm en Free Solo favoriet.

Ook de Film & Debat-avonden die samen met het Montesquieu Instituut, ProDemos en Nieuwspoort worden georganiseerd trokken veel bezoekers net als het Movies that Matter Festival en het Eastern Neighbours Film Festival.

Op het gebied van filmeducatie heeft Filmhuis Den Haag in 2019 opnieuw meer dan 18.000 scholieren deel laten nemen aan een van de educatieve programma’s in Filmhuis Den Haag. Daarnaast nam het Filmhuis het initiatief om een regionaal knooppunt voor film- en beeldeducatie op te zetten, genaamd Beeldung. Met als doel om meer leerlingen in contact te brengen met beeldeducatie, vooral ook buiten de grote steden waar niet altijd toegang is tot geschikt aanbod. Daarbij handelt Beeldung vanuit de vraag vanuit het onderwijs en maakt zij gebruik van netwerken die al succesvol samenwerken met het onderwijs.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com