25 juni 2024

Honselersdijk – Slager Tessa Moerland wint de Vrouw in de Media Award

Slager Tessa Moerland uit Honselersdijk ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Zuid-Holland. Moerland heeft zich in 2019 volgens 26 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd als voorbeeld voor andere jonge meiden door in een traditioneel mannenberoep te excelleren en Europees een topprestatie neer te zetten. 


De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen, maar vaker op de radar van de regionale media mogen zijn.

Tessa Moerland won in 2019 meerdere internationale prijzen en kwam daardoor in de media. Ze wordt door de stemmers gezien als een ambassadeur voor het slagersvak dat een echte mannenwereld is en bovendien het als vak moeilijk heeft.  Volgens de stemmers is Moerland  innoverend in het slagersvak.  “Super stoer om als vrouw een Europese vakwedstrijd te winnen in een van oudsher mannenberoep”, aldus een van de stemmers.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com