16 juli 2024

Den Haag – Eregalerij voor zorgmedewerkers

Het stadsbestuur van Den Haag heeft het initiatief genomen tot een eregalerij voor zorgmedewerkers. Daartoe roepen burgemeester en wethouders vanaf vandaag alle zorgmedewerkers werkend of wonend in onze stad op om een foto van zichzelf op te sturen, liefst genomen op de werkplek.

“Jullie doen fantastisch werk! Nauwelijks bijgekomen van de eerste coronagolf, gingen jullie alweer vol aan de bak voor de tweede. Dagelijks maken jullie mensen beter en helpen jullie leed te verzachten. Wij realiseren ons hoe zwaar dat moet zijn, vooral in een stad die is getroffen door een groot aantal besmettingen. Van ziekenhuis tot verpleeghuis en zorg aan huis: vanuit een hart voor de medemens zetten jullie door. Jullie verdienen het dan ook om te worden ingelijst. Allemaal. Ieder afzonderlijk”, schrijft zorgwethouder Kavita Parbhudayal namens het hele college in de oproep.

Alle verzamelde foto’s van zorgmedewerkers worden op een aantal pagina’s gepubliceerd in een speciale editie van de Stadskrant, die op woensdag 23 december verschijnt. Samen vormen zij de eregalerij. De oproep van het stadsbestuur wordt vanaf vandaag zichtbaar op sociale media. Ook lokale media en sleutelfiguren in de wijken worden gevraagd de actie te promoten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com