16 juni 2024

Voorschoten – Charlie Aptroot benoemd tot waarnemend burgemeester

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 4 mei 2020 Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voorschoten. Aptroot is 69 jaar, woont in Zoetermeer en is lid van de VVD.

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene is na een operatie voor onbepaalde tijd uit de roulatie. Na een gesprek met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning de heer Aptroot voorgesteld als waarnemend burgemeester van Voorschoten. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in deze voordracht.

Smit licht zijn besluit toe: “Door het tijdelijk terugtreden van Pauline Bouvy-Koene moesten we snel schakelen om een geschikte kandidaat aan te wijzen als waarnemend burgemeester in Voorschoten. Die hebben we in de persoon van Charlie Aptroot kunnen vinden. Als oud-wethouder en oud-waarnemend burgemeester van Wassenaar is hij goed bekend in de regio en met de werkorganisatie Duivenvoorde waarin de gemeenten Voorschoten en Wassenaar samenwerken. De vraag die vorige maand in de media speelde waarom Aptroot niet wat langer, maar dan als waarnemer, zou kunnen aanblijven in Zoetermeer gelet op de coronacrisis, is eenvoudig te beantwoorden. Op dat moment was in overleg met de gemeenteraad van Zoetermeer reeds gekozen voor Jan Pieter Lokker als waarnemer. Ik ben Charlie Aptroot erkentelijk dat hij op korte termijn beschikbaar is om Voorschoten in deze bewogen tijden dienstbaar te zijn.’’

Charlie Aptroot beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tussen 2012 en 2020 was hij burgemeester van Zoetermeer en een jaar waarnemer in Wassenaar. Van 2003-2012 was hij lid van de Tweede Kamer. Verder was hij van 1990-1996 wethouder van Wassenaar

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com